Omron MIT 3 (HEM-7270-E)

Ofertele pentru produsul

 

Omron Tensiometru de brat automat Omron MIT 3 0 - 299 mmHg Alb (hem-7270-e)

391,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
cel.ro
Descrierea produsului
Tensiometru digital de brat Omron MIT3, validat clinic, manseta 22-42 cm, baterii Duracell Tensiometrul utilizeaza metoda oscilometrica de masurare a tensiunii arteriale. Adica tensiometrul detecteaza circulatia sângelui prin artera brahiala si converteste miscarile într-o citire digitala. Metoda oscilometrica nu necesita folosirea unui stetoscop, astfel ca tensiometrul este usor de utilizat. Dispozitivul detecteaza bataile neregulate ale inimii în timpul masurarii si emite un semnal de avertizare în momentul afisarii rezultatului masurarii. Tabel comparativ cu tensiometrele de brat Omron    
 • Aparat validat clinic (IP) - precizie si repetabilitate deosebite demonstrate prin testari independente efectuate de institute specializate si medici acreditati.
 • Tehnologie INTELLISENSE  - asigura, prin umflarea specifica a mensetei proprie fiecarui utilizator, o determinare precisa si confortabila a tensiunii arteriale
 • Indicator pentru infasurarea corecta a mansetei pe brat
 • Indicator afisat pe ecran pentru nivelul hipertensiunii
 • Simbol pentru  batai neregulate ale inimii
 • Capacitate de memoie de 60 de determinari pentru un utilizator
 • Manseta Easy Cuff  - pentru circumferinta bratului intre 22 si 42 cm.
    Simbolul pentru batai neregulate ale inimii
Daca aparatul detecteaza un ritm neregulat de doua sau mai multe ori în timpul masurarii, simbolul pentru batai neregulate ale inimii va fi afisat pe ecran împreuna cu valorile masurate.
Bataile neregulate sunt definite printr-un ritm al batailor inimii care variaza cu mai mult de 25% (în plus sau în minus) fata de ritmul mediu al batailor inimii detectat atunci când aparatul masoara tensiunea sistolica si diastolica.
Daca simbolul pentru batai neregulate ale inimii este afisat împreuna cu valorile masurate, va recomandam sa contactati medicul. Urmati recomandarile medicului dumneavoastra. Simbolul ghidului de înfasurare a mansonului
În cazul în care mansonul nu a fost înfasurat suficient de strâns, este posibil ca rezultatele sa nu fie corecte. Daca mansonul nu este strâns suficient, pe ecran va fi afisat simbolul ghidului de înfasurare a mansonului . În caz contrar, pe ecran va fi afisat simbolul infasurarii corecte. Aceasta functie este utilizata pentru a se putea determina daca  mansonul este înfasurat suficient de strâns.   Ghid de înfășurare Manșetă
Simbolul "OK" în partea din stânga jos a ecranului vă spune când manșeta a fost plasat corect pe braț. Acest lucru va informeaza ca aparatul funcționează eficient și reduce posibilitatea apariției de erori atunci când efectueaza o determinare. Indicatorul pentru nivelul tensiunii arteriale Indicatorul pentru nivelul tensiunii arteriale se va  aprinde între tensiunea sistolica  si tensiunea diastolica. Daca tensiunea sistolica sau cea diastolica este peste intervalul standard (135 mmHg pentru tensiunea sistolica si/sau 85 mmHg pentru tensiunea diastolica), simbolul care indica bataile inimii va lumina intermitent când rezultatul masuratorii este afisat. Ghidul ESH / ESC privind gestionarea hipertensiunii arteriale - 2013
Definitiile hipertensiunii arteriale în functie de nivelurile tensiunii arteriale masurate la cabinetul medical sau la domiciliu Înainte de efectuarea unei masuratori
Pentru a efectua o masuratoare corecta, urmati instructiunile de mai jos:
1. Cu 30 de minute înainte de masurarea tensiunii arteriale, nu faceti baie, nu consumati alcool sau cofeina, nu fumati, nu faceti efort fizic si nu mâncati. Odihniti-va cel putin 15 minute, înainte de a face masurarea.  
2. Stresul determina cresterea tensiunii arteriale. Evitati efectuarea masuratorilor în perioade în care va confruntati cu dificultati.
3. Masuratorile trebuie efectuate într-un loc în care este liniste.
4. Scoateti hainele care se muleaza strâns pe bratul dumneavoastra.
5. Stati asezat pe scaun, cu picioarele pe podea. Sprijiniti-va bratul pe o masa, astfel încât manseta pentru brat sa se afle la acelasi nivel cu inima.
6. Nu va miscati si nu vorbiti în timp ce se efectueaza masuratoarea.
7. Notati-va valorile tensiunii arteriale si pulsului pentru a le arata medicului. O singura masuratoare nu ofera o indicatie corecta a tensiunii arteriale. Trebuie sa faceti si sa înregistrati mai multe citiri într-o anumita perioada de timp. Încercati sa va masurati tensiunea arteriala la aceeasi ora în fiecare zi.

Cum sa stati corect
 • Pentru a efectua o masuratoare, trebuie sa va relaxati si sa stati comod, în pozitia asezat, într-o camera cu o temperatura confortabila. Cu 30 de minute înainte de masurarea tensiunii arteriale, nu faceti baie, nu consumati alcool sau cofeina, nu fumati, nu faceti efort fizic si nu mâncati.
 • Stati asezat pe scaun, cu picioarele pe podea.
 • Stati asezat, cu spatele drept.
 • Stati asezat cu spatele si cu bratul sprijinite.
 • Mansonul pentru brat trebuie fie asezat la acelasi nivel cu inima.
  Câteva informatii utile despre tensiunea arteriala

Ce este tensiunea arteriala?
Tensiunea arteriala este o masura a fortei (presiunii) exercitate de sânge pe peretii arterelor. Presiunea sângelui din artere se modifica în mod constant pe parcursul unui ciclu cardiac.
Tensiunea cea mai ridicata se numeste  Tensiune sistolica ; tensiunea cea mai scazuta se numeste  Tensiune diastolica.   Ambele valori ale tensiunii, atât cea sistolica, cât si cea diastolica, sunt necesare pentru a permite unui medic sa evalueze starea tensiunii arteriale a unui pacient.
Ce este aritmia?
Aritmia este o stare caracterizata de un ritm anormal al batailor inimii, care apare din cauza unor defecte ale sistemului bioelectric care dirijeaza bataile inimii. Printre simptomele tipice se numara „omiterea unor batai ale inimii, contractiile premature, pulsul prea rapid (tahicardie) sau prea lent (bradicardie).
De ce este bine sa ne masuram tensiunea arteriala acasa?
Numerosi factori, cum ar fi activitatea fizica, starea de neliniste sau perioada din zi va pot influenta tensiunea arteriala. O singura masuratoare ar putea fi insuficienta pentru stabilirea unui diagnostic corect. Este, prin urmare, recomandat sa încercati sa masurati tensiunea arteriala de fiecare data în aceeasi perioada a zilei, pentru a obtine un indiciu clar al oricarei modificari a tensiunii arteriale. De obicei, tensiunea arteriala este scazuta dimineata si creste în intervalul de timp de la amiaza si pâna seara. Tensiunea arteriala este mai scazuta vara si mai ridicata iarna.
Care este legatura dintre hipertensiunea arteriala si atacul cerebral?
Hipertensiunea (tensiune arteriala mare) este un factor de risc cheie pentru atacul cerebral.
Se estimeaza ca dintre pacientii hipertensivi, tratamentul efectiv poate preveni 1 din 4 atacuri cerebrale hemoragice (sângerari în jurul creierului).
Ghidul privind gestionarea hipertensiunii arteriale sustine utilizarea aparatelor personale de monitorizare a tensiunii arteriale pe lânga masuratorile efectuate în cabinetele medicale, pentru a ajuta la gestionarea eficienta a hipertensiunii arteriale.  
 • Descrierea produsului:  Tensiometru automat
 • Model:  MIT3 (HEM-7270-E)
 • Afisajul:  Afisaj LCD digital
 • Metoda de masurare:  Metoda oscilometrica
 • Interval de masurare:  Tensiune: între 0 si 299 mm Hg
 • Puls:  între 40 si 180 batai / minut.
 • Precizie Tensiune:  ±3 mmHg
 • Precizie Puls:  ± 5% din valoarea afisata
 • Umflare:  Controla ta prin logica fuzzy de o pompa electrica
 • Dezumflare:  Supap a automata de dezumflare
 • Memorie: 6 0 de masuratori cu data si ora pentru un utilizator
 • Sursa de alimentare:  4 baterii „AA de 1,5 V sau adaptor de curent alternativ  (AC ADAPTER-S, INTRARE CA 100-240 V 50/60 Hz 0,12 A)
 • Durata de viata a bateriilor:  Aproximativ 1000 de masuratori (utilizând baterii alcaline noi, la temperatura de 23°C si la o umiditate relativa de 65% RH, circumferinta manson 25 cm, presiune maxima 170 mmHg)
 • Protectie împotriva electrocutarii:  Echipament ME cu alimentare interna (Atunci când se folosesc doar bateriile) / Echipament ME Clasa II (Adaptor optional de c. a. )
 • Temperatura / umiditatea / presiunea atmosferica în conditii de functionare:  +10°C - +40°C / 15% - 85% RH (umiditate relativa) / 700 - 1060 hPa
 • Temperatura / umiditatea / presiunea atmosferica în spatiile de depozitare:  -20°C - +60°C / 10% - 95% RH (umiditate relativa) / 700 - 1060 hPa
 • Clasificare IP:  IP 20
 • Greutate:  Dispozi tiv: aproximativ 330 g fara baterii / Manson: aproximativ 170 g
 • Dimensiuni exterioare:  aparat: aproximativ 114 mm (l) × 85 mm (h) × 139 mm (L) / Manson: aproximativ 145 mm x 594 mm
 • Circumferinta mansonului:  22-42 cm
 • Materialul mansonului / tubului:  Nailon, poliester, clorura de polivinil

Acest dispozitiv OMRON este produs si testat cu ajutorul sistemului strict de control al calitatii dezvoltat de OMRON HEALTHCARE Co. Ltd. , Japonia. Componenta principala a dispozitivelor OMRON, respectiv senzorul de presiune, este fabricata în Japonia.
 • Dispozitiv
 • Manseta pentru circumferinta bratului cuprinsa intre 22-42 cm
 • manual de instructiuni in limba romana
 • husa de protectie
 • set de baterii
 • fisa de urmarire a evolutiei tensiunii arteriale
 • certificat de garantie
  Producator : Omron

Garantie : 3 ani


Denumiri similare la Tensiometru Omron MIT 3 (HEM-7270-E): MIT 3 HEM 7270 E, MIT3HEM7270E, MIT 3 (HEM 7270 E), MIT3HEM-7270-E, MIT 3 (HEM-7270 E)
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.