Little Doctor LD-20

Little Doctor LD-20

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.

Puteti evalua

Descrierea produsului
Tensiometru profesional de brat cu indicator electronic Little Doctor LD-20, cu acumulator si incarcator  
  • Un dispozitiv profesional pentru masurarea tensiunii arteriale folosind tehnologii moderne.
  • Permite detectarea corecta a pulsului prin metoda Korotkoff, prin apasarea unui buton, fara a fi nevoie sa urmariti acul. La terminarea masuratorii, rezultatul este afisat pe ecran.
  • Afisarea simultana a rezultatelor in format digital si in format clasic de manometru aneroid.
  • Alimentare cu acumulatori reincarcabili (peste 200 de masuratori fara a fi nevoie de reincarcare), sau de alimentare la priza.
  • Setare 0 automata la pornirea aparatului.
  • Umflare automata
  • Adaptor priza / incarcator inclus
 
Tensiometrul este proiectat să măsoare tensiunea arterială umană conform metodei Korotkov. Tensiometrul este recomandat să fie utilizat în condiţiile specifice clinicilor şi spitalelor, dar şi în condiţiile de acasă, ca mijloc suplimentar de observaţie medicală. Tensiunea arterială este măsurată prin ascultarea tonurilor Korotkov cu stetoscopul şi prin citirea valorilor pe manometru.

  ALIMENTAREA APARATULUI
  • Aparatul este livrat cu acumulator, pentru încărcări multiple şi utilizare pe termen lung.
  • Acumulatorul este încărcat complet în aproximativ 4 ore.
  • Un acumulator complet încărcat poate efectua maxim 250 măsurători.
  • Aparatul poate fi folosit si fara acumulator, conectandu-l direct la priza cu ajutorul incarcatorului furnizat.
  PROCEDURA DE MĂSURARE
1. Se conectează manșeta la duza aparatului. Închideți robinetul de aer prin rotirea capului supapei în sensul acelor de ceasornic până la refuz.
2. Introduceţi tuburile binaurale ale stetoscopului în urechi, poziţionaţi capul stetoscopului pe îndoitura cotului sau mai jos, unde zgomotele Korotkoff se aud cel mai bine. Înainte de măsurare efectuaţi 3-5 respiraţii adânci şi relaxaţi-vă.
3. Porniți aparatul apăsând START. Pentru scurt timp pe ecran se vor aprinde toate simbolurile, apoi va apărea „0, și o săgeată cu vârful în sus ce clipeşte. 4. Apăsați și mențineți apăsat butonul START. Aparatul va începe să pompeze aer în manșetă. Pe ecran va apărea imediat indicarea presiunii din manșetă pe o scara digitală în mmHg. Pe cadranul aparatului indicarea presiunii va începe cu 20 mmHg.
Pomparea se va face numai dacă mențineţi apăsat butonul START. Dacă nu se mai apasă pe butonul START, pomparea se va opri.
5. Țineți apăsat butonul START, umflați manșeta până la o presiune care este cu 30-40 mmHg mai mare decât tensiunea arterială sistolică (de sus) aşteptată a dumneavoastră, apoi eliberați butonul START. Pe ecran va lumina intermitent „SYS. DACĂ ÎN TIMPUL POMPĂRII PRESIUNEA DIN MANŞETĂ A ATINS 300 mmHg, ATUNCI SE VA DECLANŞA AUTOMAT LIMITATORUL ŞI POMPAREA SE VA OPRI.
6. Deschideţi cu grijă supapa de aer prin rotirea capului supapei invers acelor de ceasornic astfel încât viteza de decompresiune a manşetei să fie în limitele a 2-5 mm Hg pe secundă.
7. În momentul în care vor apărea zgomotele Korotkoff apăsaţi butonul R, atunci în memorie se va salva tensiunea arterială sistolică marcată. Inscripţia SYS se va opri din clipit şi va apărea inscripţia DIA, ce clipeşte.
8. Atunci când dispar zgomotele apăsaţi R. Inscripţia DIA se va opri din clipit.
9. Pentru afişarea rezultatului măsurării, deschideți supapa de scădere a presiunii și eliberaţi aerul rămas din manșetă. Supapa se va deschide automat când presiunea din manșetă va scădea cu 20 mmHg sub tensiunea diastolică marcată. Pe ecranul digital tensiunile arteriale sistolică și diastolică vor fi afișate alternativ, iar pe scara „circulară, rezultatul apare ca un interval. DACĂ DIFERENŢA DINTRE TENSIUNIEA ARTERIALĂ SISTOLICĂ ŞI CEA DIASTOLICĂ ESTE MAI MICĂ DE 4 mmHg VA APĂREA INSCRIPŢIA ERR (EROARE) ŞI SE VOR AUZI 4 BEEP-URI SCURTE. APOI DISPOZITIVUL VA REVENI LA REGIMUL DE MĂSURARE.
10 . Pentru a efectua următoarea măsurare pur şi simplu începeţi să pompaţi din nou aer în manşetă.
Dacă în timpul măsurării va fi necesar să re-înceapă măsurarea, pompaţi presiune în manșetă (prin apăsarea butonului START), cu o valoare mai mare decât tensiunea arterială sistolică deja obţinută. În acest caz tensiunea sistolică anterioară se va reseta.
În cazul în care în timpul măsurării nu a fost determinată tensiunea diastolică, afișajul va indica doar valoarea tensiunii arteriale sistolice, iar pentru cea diastolică va apărea "- - -" . Dacă alimentarea nu este oprită, iar aparatul nu este utilizat timp de 1 minut, acesta se va opri automat.
11. Aparatul se va opri automat după 1 minut de la efectuarea măsurării. RECOMANDĂRI DE MĂSURARE CORECTĂ
1. Nu utilizaţi tensiometrul fără consultarea preliminară a medicului dvs. , dacă urmaţi tratament de hemodializă sau cu anticoagulante, antitrombocite sau steroizi. Utilizarea tensiometrului în aceste cazuri poate cauza hemoragie internă.
2. Pentru măsurarea corectă trebuie să cunoaşteţi faptul că TENSIUNEA ARTERIALĂ ÎNREGISTREAZĂ VARIAŢII CHIAR ŞI PE INTERVALE SCURTE DE TIMP. Tensiunea arterială depinde de mai mulţi factori. Este de obicei mai scăzută vara, şi mai ridicată iarna. Tensiunea arterială variază împreună cu presiunea atmosferică, depinde de încărcătura fizică, emoţională, stres şi regimul alimentar. Medicamentele, consumul de alcool şi fumatul produc efecte semnificative. Chiar şi simpla procedură de măsurare a tensiunii arteriale într-o policlinică rezultă în nivele ridicate în cazul multor persoane, astfel că tensiunea arterială măsurată acasă diferă de multe ori de valorile măsurate într-un cadru spitalicesc. Din moment ce tensiunea arterială tinde să se ridice la temperaturi scăzute, efectuaţi măsurătorile la temperatura camerei (aproximativ 20°C). Dacă acest tensiometru a fost expus temperaturilor scăzute, păstraţi-l cel puţin 1 oră la temperatura camerei înainte de utilizare, altfel rezultatul măsurătorii poate fi incorect.
În timpul zilei, diferenţa de valori în cazul persoanelor sănătoase poate fi de 30-50 mmHg tensiune sistolică şi de 10 mmHg tensiune diastolică. Dependenţa tensiunii arteriale de diferiţi factori este particulară în cazul fiecărei persoane. Prin urmare, este recomandată păstrarea unei evidenţe cu valorile tensiunii arteriale. DOAR UN MEDIC ESTE CAPABIL SĂ ANALIZEZE PE BAZA ACESTEI EVIDENŢE TENDINŢA VARIAŢIILOR TENSIUNII DVS. ARTERIALE.
3.   În cazul bolilor cardiovasculare sau a altor afecţiuni ce necesită monitorizarea tensiunii arteriale, efectuaţi măsurătorile la ore fixate de medicul dvs. AMINTIŢI-VĂ CĂ DIAGNOSTICUL ŞI TRATAMENTUL HIPERTENSIUNII ARTERIALE POATE FI STABILIT DOAR DE UN MEDIC PE BAZA VALORILOR TENSIUNII ARTERIALE OBŢINUTE DE ACESTA. ADMINISTRAREA DE MEDICAMENTE ŞI DOZELE CORESPUNZĂTOARE ALE ACESTORA TREBUIE SĂ FIE PRESCRISE DOAR DE MEDICUL DVS.
4. PĂSTRAŢI LINIŞTEA ÎN TIMPUL UNEI MĂSURĂTORI PENTRU A OBŢINE VALORI PRECISE ALE TENSIUNII DVS. ARTERIALE CU TENSIOMETRUL ELECTRONIC. Măsuraţi tensiunea arterială când sunteţi calm şi confortabil aşezat, la temperatura camerei. Nu mâncaţi cu o oră înainte de măsurătoare; nu fumaţi, nu consumaţi substanţe tonice, alcool cu 1,5 - 2 ore înainte de măsurătoare.
5. Precizia măsurătorii tensiunii arteriale depinde de potrivirea manşetei pe mărimea braţului dvs. MANŞETA NU TREBUIE SĂ FIE NICI PREA FIXĂ, NICI PREA LARGĂ.
6. Aşteptaţi 5 minute între măsurători pentru ca sângele să îşi restabilească circulaţia. Cu toate acestea, persoanele cu arteroscleroză proeminentă, datorită pierderii considerabile din elasticitatea vasculară, pot necesita creşterea timpului de aşteptare între măsurători (10-15 minute). Aceasta se referă de-asemenea la pacienţii ce suferă de mult timp de diabet. Pentru o determinare mai precisă a tensiunii arteriale, este recomandată efectuarea unei serii de 3 măsurători consecutive, şi utilizarea apoi a valorii medii.
 
  • Indicator : Ecran LCD
  • Interval de măsurare tensiune, mmHg : Între 0 şi 300 (presiune în manşetă)
  • Interval indicare tensiune, mmHg : Între 0 şi 300
  • Interval de eroare admisibilă absolută la măsurarea presiunii aerului din manşetă:   ± 3 mmHg
  • Condiţii de operare: Între 10 şi 40 °C, Umiditate relativă < 85% Rh   
  • Condiţii de transport şi depozitare:  Temperatură -20 şi 50 °C, Umiditate relativă < 85% Rh   
  • Greutate (fără ambalaj, husă): 317 gr
  • Dimensiuni (ambalaj): 178 x 70 x 40 mm
  • Durata de viaţă a tensiometrului (fără a lua în considerare camera pneumatică şi pompa de aer), perioadă în ani din momentul livării către client: 7 ani
  • Durata de viaţă a camerei pneumatice şi pompei de aer, perioadă în ani din momentul livrării către client: 3 ani
  • Dimensiunea manşetei : Pentru adulţi (circumferinţă braţ 25-36 cm)
 
  • Dispozitiv electronic
  • Manseta 25-36 cm
  • acumulator ICR123A
  • incarcator LDN020
  • stetoscop LD Prof-Plus
  • trusa transport
  • manual de utilizare
  • certificat de garantie
CERTIFICARE ŞI ÎNREGISTRARE STATALĂ
Fabricarea aparatelor este certificată prin standardul internațional ISO 13485:2003.
Aparatul corespunde Directivei europene MDD 93/42/ЕЕС, standardelor internaţionale EN980, EN1041, EN1060-1, EN1060-3, EN10601-1-2, ISO 14971, EMC (IEC 60601-1-2:2001/А1:2004, CISPR 11:2003/А2:2006, GROUP 1, CLASS В, !EC 61000-3-2:2005, IEC 61000-3-3:1994/A2:2005), cerinţelor GOST R 50444-92, GOST R 51959.1-2002, GOST R 51959.3-2002, standardelor seriei GOST R ISO 10993 din Culegerea de materiale metodologice privind cercetarea toxicologică şi de igienă a materialelor şi produselor polimerice destinate scopurilor medicale.
Certificate de omologare a tipului mijloacelor de măsurare CN. C. 39.076. A Nr. 47474 emis în data de 25.07. 2012 Roszdravnadzor Certificat de înregistrare Nr. FSZ 2009/04354 emis în data de 29.03. 2012
Producator : Little Doctor

Garantie : 2 ani


Denumiri similare la Tensiometru Little Doctor LD-20: LD 20, LD20


Galerie

Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.