Localizare:
Traseu sugerat:  
Descrierea produsului
 Tensiometru digital de brat Dr Frei M-400A, validat clinic, 5 ani garantie   Acest model este un aparat automat de măsurare a tensiunii arteriale pe braț, care asigură obținerea rapidă și calitativă a datelor privind tensiunea sistolică, diastolică și a pulsului prin metoda oscilometrică de măsurare.
Avantajele acestui aparat sînt: indicatorul nivelului de tensiune arterială, tehnologia САМ - măsurare clinică exactă, funcția de detecție a bătăilor neregulate ale inimii - IHB Advanced, tehnologia de setare a 2 semnale de reamintire, funcția de calculare a mediei măsurărilor tuturor/de dimineaţă / de seară și memorie de 90 măsurări.
 • Detectează aritmia cardiacă - IHB Advanced;
 • Echipat cu tehnologia "Clinically Accurate Measurement" (CAM) - Măsurare clinică exactă - 2 măsurări succesive cu o singură apăsare de buton;
 • Indicator semafor ESH - pentru clasificarea vizuală a tensiunii arteriale;
 • Manşetă conică de dimensiune extinsă (22-38 cm);
 • Capacitate memorie - 90 memorii cu data/ora măsurării;
 • Afișează media tuturor rezultatelor din memorie, media măsurătorilor de dimineață sau media măsurătorilor de seară;
 • Posibilitate de programare a 2 semnale de alarmă ce servește drept reamintire pentru luarea de medicamente sau efectuarea unei măsurători;
 • Mufă pentru adaptor la reţea;
 • Indicator baterie descărcată;
 
Indicator al nivelului de tensiune arterială
Indicatorul nivelului de tensiune arterială este amplasat de-a lungul ecranului în partea stîngă. Clasificarea corespunde domeniilor descrise în tabelul de la compartimentul Valorile tensiunii arteriale. După măsurarea tensiunii arteriale o linie color punctată se va afișa în partea stîngă a ecranului: culoarea verde - tensiune optimă, galbenă- ridicată, portocalie - foarte înaltă, roșie - periculos de înaltă. Această funcție vă va ajuta să evaluați de sine-stătător rezultatul obținut în urma măsurării. Tehnologia САМ - măsurare clinică exactă
Tehnologia САМ - măsurare clinică exactă - permite obținerea unor rezultate exacte ale măsurării tensiunii arteriale în condiții de domiciliu. Cardiologii recomandă să efectuați întotdeauna cîteva măsurări consecutive ale tensiunii arteriale și să faceți o medie a acestora.
Tehnologia САМ face acest lucru în mod automat - aparatul, cu acest regim setat, efectuează 2 măsurări consecutive, face media acestor măsurări și afișează pe ecran rezultatul. Tehnologia de depistare a tulburărilor de ritm cardiac (IHB Advanced)
Această tehnologie permite să fie depistate bătăile neregulate ale inimii. Dacă pe ecranul aparatului apare simbolul tehnologiei IHB Advanced, înseamnă că în procesul măsurării tensiunii arteriale aparatul a depistat anumite tulburări de ritm cardiac. Este posibil ca într-un caz concret un astfel de rezultat să fie condiţionat de schimbarea  tensiunii arteriale pe care o aveţi de obicei, de aceea repetaţi măsurarea. În majoritatea cazurilor nu sunt motive de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă simbolul de ritm cardiac anormal apare în permanenţă (de exemplu, de câteva ori pe săptămână atunci când vă măsuraţi tensiunea arterială în fiecare zi), vă recomandăm să consultaţi medicul. Vă rugăm să arătaţi medicului dvs. această explicaţie:
Informaţie pentru medici referitoare la tehnologia de depistare a tulbură-rilor de ritm cardiac (IHB Advanced)
Acest aparat reprezintă un dispozitiv de măsurare oscilometrică a tensiunii arteriale, cu funcţie de analiză a ritmului cardiac în procesul măsurării. Aparatul a fost aprobat clinic. La sfârşitul măsurării, pe ecranul aparatului va apărea simbolul tehnologiei IHB Advanced, în cazul în care în procesul de măsurare a tensiunii arteriale aparatul a  depistat tulburări de ritm cardiac. Dacă simbolul / apare destul de des (de exemplu, de câteva ori pe săptămână atunci când vă măsuraţi tensiunea arterială în fiecare zi), vă recomandăm să consultaţi medicul. Acest aparat nu înlocuieşte nicidecum examenul cardiologic. Cu toate acestea, el permite să fie depistate tulburările de ritm cardiac într-un stadiu incipient.
Tensiometrul automat M-400A permite programarea a două semnale de alarmă ce servesc drept reamintire pentru luarea de medicamente sau efectuarea unei măsurări.

Media măsurărilor de dimineață
Ecranul va afișa media măsurărilor din memorie efectuate de dimineață (4:00-10:00) ale utilizatorului ales.
Notă: Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale cel mai des au loc de dimineață. Această funcție calculează media măsurărilor efectuate de dimineață de la ora 4 pînă la 10, pentru identificarea semnelor de hipertensiune de dimineață.
  Media măsurărilor de seară
Ecranul va afișa media măsurărilor din memorie efectuate seara/noaptea (17:00-2:00) ale utilizatorului ales.  
Ce este tensiunea arterială?
Tensiunea arterială este tensiunea sângelui exercitată pe pereţii arterelor. Tensiunea arterială (TA) este necesară pentru asigurarea circulaţiei permanente a sângelui. Datorită acesteia, celulele organismului primesc oxigen, care, la rândul lui, asigură buna funcţionare a acestora.
Inima, care acţionează ca o pompă, împinge sângele în vase. Fiecare bătaie a inimii asigură un anumit nivel al TA.
Se deosebesc 2 tipuri de TA: sistolică (superioară), care presupune contracţia inimii; şi diastolică (inferioară), care corespunde presiunii sângelui între două contracţii ale inimii. Ritmul circadian al tensiunii arteriale la om
Creşterea tensiunii arteriale sporeşte presiunea asupra inimii şi acţionează asupra vaselor sangvine, făcând pereţii acestora mai groşi şi mai puţin elastici. Una dintre particularităţile hipertensiunii este faptul că la etapa iniţială aceasta poate decurge fără simptome. Anume din această cauză auto-controlul TA are un rol foarte important. Odată cu progresarea bolii, apar dureri de cap, ameţeli permanente, se înrăutăţeşte vederea şi funcţionarea organelor vitale - creierul, inima, rinichii, vasele sangvine.
În lipsa unei terapii corespunzătoare sunt posibile astfel de consecinţe ale tensiunii arteriale crescute, precum afectarea rinichilor, stenocardie, paralizie, pierderea capacităţii de a vorbi, deficienţă mintală, infarct miocardic şi accident vascular cerebral. Valorile tensiunii arteriale
Este foarte important să măsurați regulat tensiunea pentru monitorizarea sănătății dumneavoastră. Tensiunea arterială, în mod obișnuit, crește la persoanele care au vîrsta peste cea medie. Acesta este rezultatul îmbătrînirii vaselor de sânge, care în consecință duce la obezitate, scăderea activității fizice, acumularea colesterolului în vasele de sânge, diabet. Tensiunea arterială mărită accelerează îngroșarea arterelor, care la rândul lor cresc riscul de accidente vasculare cerebrale și infarct de miocard. În tabelul de mai jos vedeți clasificarea nivelului tensiunii arteriale în conformitate cu recomandările practice privind controlul tensiunii arteriale ESH-ESC, anul 2007.

 • Sursa de alimentare: 4 baterii (1,5 V, ААА)  (sau 5 V 0,6 А - adaptor de rețea neinclus in pachet)
 • Dimensiuni aparat : 138 (L) x 94 (l) x 33 (h) mm
 • Greutate: 280 g fără baterii
 • Dimensiuni manșetă М (medie): manseta conică cu inel de metal 22 - 38 cm
 • Memorie : 90 de măsurări
 • Economie de energie închidere automată după: 1,5 minute
 • Domeniul temperaturilor de funcționare: 10 °С ~ 40 °С, umiditate relativă 15% - 95%
 • Temperatura de păstrare: -20 °С ~ 55 °С, umiditate relativă 15% - 95%
 • Domeniul măsurării tensiunii arteriale : 20 - 280 mmHg
 • Domeniul tensiunii sistolice : 50 mmHg - 250 mmHg
 • Domeniul tensiunii diastolice: 30 mmHg - 180 mmHg
 • Domeniul pulsului 40 - 200 bătăi pe minut
 • Valoarea maximă a tensiunii arteriale: 280 mmHg
 • Precizia măsurării tensiunii arteriale: ± 3 mmHg
 • Precizia măsurării pulsului: ± 4% din valoarea rezultată
 • Unitatea de măsură: mmHg
Acest aparat corespunde cerințelor Comisiei Electrotehnice Internaționale: IEC/EN 60601-1, IEC/EN 60601-1-2. Corespundere cerințelor:
 • EN 1060-1/-3, NIBP - corespundere standardelor europene.
 • IEC60601-1 - cerințe generale de securitate.
 • IEC60601-1-2 - cerințe privind compatibilitatea electromagnetică.
 • EN1060-4, NIBP - cercetări clinice ce corespund standardelor Europene.
 • AAMI/ANSI/IEC 80601-2-30, ANSI/AAMI/ISO 81060-2, NIBP - cerințe ale Asociației privind îmbunătățirea dispozitivelor medicale; cerințe ale Institutului American Național de standarde; cerințele Organizației Internaționale de standardizare.
* Sunt posibile modificări tehnice şi modificări în design fără preaviz. Producator : Dr Frei, Elvetia

Garantie : 5 ani
Denumiri similare la Tensiometru Dr.Frei M-400A: M 400 A, M400A, M 400A, M-400 A
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^